Nízkosacharidová citrónová buchta 

5 vajec
1 lžička vanilkového extraktu
2/3 šálku práškového erythritolu
½ šálku rozpuštěného másla
1 šálek mandlové mouky
¼ šálku kokosové mouky
1 ¾ šálku mandlového mléka
¼ šálku citrónové šťávy
2 lžíce strouhaného citrónové kůry

1. Předehřejeme si troubu na 160°C.

2. Formu si vyložíme pečícím papírem.

3. Vejce rozdělíme zvlášť do mís žloutky a bílky.

4. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a žloutky vyšleháme spolu s erythritolem do pěny.

5. K žloutkům přidáme rozpuštěné máslo, vanilku, prošleháme.

6. Přisypeme mouky, citrónovou šťávu a kůru, mandlové mléko a vše promícháme.

7. Opatrně přimícháváme vyšlehané bílky a přendáme do formy.

8. Vložíme do trouby a pečeme 70 minut nebo do mírného zlátnutí na povrchu.

9. Upečenou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájejte na jednotlivé porce, na závěr posypte práškovým erythritolem.


Zpět