Nízkosacharidová Česnečka se sýrem a šunkou
1 kostka zeleninový bujón
1 cibule
1 palička česneku
sůl
pepř
majoránka
drcený kmín
2 vaječné bílky
1 lžíce sádla
100g nastrouhaného nebo na kostičky nakrájeného tvrdého sýra
100g nastrouhané nebo na kostičky nakrájené šunky
1 lžíce najemno nasekané sladkolisté petrželky
1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno.
2. V hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté cibuli zalijeme vodou, přidáme kostku bujónu a polévku osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
3. Do hrnečku si připravíme dva vaječné bílky, které vlijeme do polévky. Mícháme vidličkou, aby se bílky řádně roztrhaly.
4. Vypneme sporák, přidáme drhnutou majoránku a prolisovaný česnek.
5. Horkou česnečku nalijeme do misek, posypeme petrželkou, sýrem a šunkou.