Nízkosacharidová Aašídovo mandlová hnízda
½ šálku arašídového másla
10g vanilkového proteinového prášku
½ lžičky vanilkového aroma
sladidlo
¼ lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
¼ lžičky jedlé sody
½ vejce
15g krémového smetanového sýra
½ šálku mletých loupaných mandlí
náplň:
60g hořké čokolády
sladidlo
60g másla
1. Troubu si předehřejeme na 170°C.
2. Všechny ingredience smícháme dohromady. Z těsta tvoříme kuličky, které obalujeme v mletých mandlích a rovnou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
3. Do středu kuliček vytlačíme palcem nebo obrácenou vařečkou důlky a vložíme do trouby.
4. Hnízda pečeme 15 minut.
5. Mezitím si připravíme náplň tak, že čokoládu nalámeme na malé kousky a necháme ji rozpustit ve vodní lázni.
6. Ve vyšší nádobě si vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přilijeme rozpuštěnou čokoládovou směs a vyašleháme do hladkého krému.
7. Krém přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jím vychladlá hnízda.