Marinovaná vepřová líčka s cuketou a zelenou pálivou paprikou - nízkosacharidový recept 

Marinovaná vepřová líčka s cuketou a zelenou pálivou paprikou

900g vepřových líček
2 červené cibule
2 středně velké cukety
1 velká zelená pálivá paprika
sůl
2 lžíce olivového oleje

Na marinádu:
1/2 lžička chilli koření
7 lžíce sójové omáčky
4 cm čerstvého zázvoru

1. Zázvor očistíme, nakrájíme na menší kousky a přes lis na česnek nadrtíme.

2. V míse promícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme mírně osolená líčka a dáme přes noc odpočinout do lednice.

3. Cukety a cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme do většího kastrolu vhodného i na zapékání v troubě na rozehřátý olej mírně osmahnout.

4. Přidáme líčka, která jsme nechali v cedníku okapat z marinády, promícháme a necháme zprudka zatáhnout.

5. Dále přidáme nakrájenou cuketu a cibuli, promícháme, přidáme všechnu marinádu, mírně podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dáme do předehřáté trouby.

6. Pečeme na 180°C cca 90 minut.

 

Uložit


Zpět