Kuřecí srdíčka na cibuli s tymiánem - nízkosacharidový recept 

 Kuřecí srdíčka na cibuli s tymiánem

250g kuřecích srdíček
2 cibule
2 stroužky česneku
Svazek čerstvého tymiánu
Sůl
Pepř
0,5l masového vývaru
Xantalová guma

1. Na rozpálenou pánev dáme olivový olej spolu s cibulí nakrájenou na klínky. Po zezlátnutí cibule přidáme nasekané stroužky česneku a otrhané lístky tymiánu.

2. Společně necháme lehce orestovat.

3. Kuřecí srdíčka řádně propláchneme, poté přidáme na pánev k opražené cibuli a zprudka orestujeme.

4. Podlijeme vývarem, tak aby se srdíčka dusila. Okořeníme solí a pepřem

5. Dusíme do měkka cca 30 minut.

6. Na zahuštění přidáme ke konci Xantalovou gumu, krátce provaříme a můžeme podávat.

 


Zpět