Kuřecí maso s rajčatovou omáčkou - nízkosacharidový recept
2 kuřecí prsa
1 cibule nakrájená najemno
1kg rajčat
1 lžíce balzamicového octa
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
Bazalka
Sůl
Pepř
1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kostky, ochuťte solí a pepřem.
2. Ve velké pánvi rozpalte olivový olej, poté vložte kuřecí maso a restujte je několik minut z obou stran tak, aby byla propečená a na povrchu hezky dozlatova opečená. Jakmile budou hotová, vyndejte je z pánve a nechte stranou.
3. Nakrájejte rajčata na kostky, bazalku na tenké proužky, cibuli najemno a česnek oloupejte a rozdrťte.
4. Na pánev od masa vhoďte cibuli, nechte zesklovatět a poté přihoďte nakrájená rajčata. Řádně promíchejte a přiveďte k varu. Nechte probublávat a vařečkou rajčata mírně drťte, aby se vytvořila omáčka. Poté vmíchejte česnek, balzamicový ocet.
5. Jakmile omáčka zhoustla, vložte do omáčky zpátky maso a nechte ho v ní pár minut prohřát a nasáknout.
6. Těsně před servírováním vmíchejte čerstvou bazalku do omáčky.