Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem
800g zadního hovězího masa, nakrájeného na kostky
2 lžíce olivového oleje
2 malé cibule, nakrájené na plátky
150 ml bílého vína
500ml vývaru
350g žampionů, rozčtvrcených
1-2 hrsti sušených rajčat, pokrájených nahrubo
1 lžíce nasekaných rozmarýnových lístků
sůl
pepř
1. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji dozlatova opečeme.
2. Maso vyjmeme stranou a do kastrolu nasypme cibuli, minuty opékáme.
3. Přidáme houby a mícháme další dvě minuty.
4. Zalijeme vínem a vývarem a přivedeme k varu.
5. Maso vrátíme zpět do hrnce, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 4h doměkka.
6. Na konci vmícháme rajčat a rozmarýn a zahřejeme ještě 10 minut.