Grilovaná pražma s masala kořením a salátem - nízkosacharidový recept
1 pražma nebo jakákoli jiná ryba
1 stroužek česneku
Olivový olej
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
½ lžičky kurkuma
½ lžičky mletého chilli
¼ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého kmínu
Na salát:
½ hlávky salátu
2 jarní cibulky
½ čerstvé červené chilli
½ citron
1 lžíce olivového oleje
1. Předehřejte gril na vysokou teplotu, plech vyložte pečícím papírem.
2. Oloupejte česnek a nasekejte spolu s natí koriandru najemno. Přendejte do hmoždíře a vytvořte z toho pastu.
3. Poté přidejte koření spolu se lžící olivového oleje a promíchejte.
4. Rybu omyjte, vysušte papírovými ubrousky, přendejte na plech a pokryjte ze všech stran připravenou kořenící pastou, vložte do trouby pod gril a pečtez obou stran, dokud nebude ryba na povrchu křupavá.
5. Mezitím si připravte salát. Jednotlivé listy salátu properte a natrhejte na menší kousky a přendejte do misky.
6. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Chilli papričku nasekejte najemno a obojí přidejte k salátu.
7. Salát pokapejte olivovým olejem a zakápněte citrónovou šťávou.
8. Dochuťte solí, pepřem a nasekaným čerstvým koriandrem.
9. Salát přendáme na talíř spolu s grilovanou rybou.