Fitness Kuskusník s jablky 

200 g kuskusu
sůl
4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
sladidlo
½ lžičky mleté skořice
100 g rozinek
100 g vlašských ořechů
200 g nastrouhaných jablek

1. Kuskus připravte dle návodu, osolte špetkou soli. Po nabobtnání dejte kuskus na sporák, přilejte ještě trochu vody a vařte, aby z nich byla husté kaše. Nechte ji půl hodiny pozvolna chladnout.

2. Žloutky, polovinu sladidla, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jahelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající sladidlo, a ještě aspoň dvě minuty šlehejte do husta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do kuskusové hmoty.

3. Pekáč vyložte papírem na pečení nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Rozetřete do něj polovinu těsta, poklaďte nastrouhanými jablky (meruňkami nebo čerstvými švestkami) a překryjte druhou polovinou těsta. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů (u horkovzdušné na 140). Pečte hodinu.


Zpět