Domácí plnotučná / dijonská hořčice
Klasická plnotučná hořčice:
120g mletého hořčičného semínka
110g bílé cibule
2 stroužky česneku
¼ šálku bílého vinného octa
½ šálku vody
1 šálek suchého bílého vína nebo ¼ šálku bílého vinného octa a ¾ šálku vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
5 kapek Stévie nebo jiné sladidlo
Dijonská hořčice:
Základ stejný jako na klasickou plnotučnou hořčici plus
2-5 střiků/kapek tabaska
1 lžíce kurkumy
1. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájejte na menší kusy a vložte do hrnce. Zalijte vodou, vinným octem a vínem a vařte na středním plamení 5 minut.
2. Poté vodu slijte přes cedník a dejte stranou.
3. Do hrnce dejte mleté hořčičné semínko, zalijte slitou směsí z cibule a česneku a na mírném plamenu míchejte, dokud směs nezhoustne.
4. Dochutíme Stévií, olivovým olejem a solí.
5. Pro Dijonskou hořčici přimícháme ještě kurkumu a tabasko.