Celerové pyré s hovězím flank steakem - nízkosacharidový recept
3 stroužky česneku, nasekaného najemno
4 šálky celeru nakrájeného na kostičky
1 plechovka kokosového mléka
2/3 šálku vody
Sůl a pepř na dochucení
2 x 200g hovězí flank steak
Olivový olej
1. Rozpalte si pánev, poté přidejte olivový olej a česnek. Zlehka orestujeme. Přidáme celerové kostky, kokosové mléko, vodu, sůl a pepř.
2. Směs přivedeme k varu a poté stáhneme plamen a pozvolna vaříme přibližně 15 minut, dokud nebude celer měkký.
3. Pomocí tyčového mixéru uděláme z celeru hladké pyré.
4. Rozpalte pánev. Do dlaní si dejte trochu olivového oleje a celý flank steak jím dobře potřete. Maso na rozpálenou plochu položte a nechte péct.
5. Maso obraťte na druhou stranu již po cca 3 - 4 minutách.
6. Předehřejte troubu na 100°C a maso do ní na 10 minut vložte.
7. Nyní stačí dobře osolit a opepřit z obou stran a můžete servírovat spolu s celerovým pyré posypaným čerstvě nasekanou petrželkou.