Zapečený losos s květákovým pyré - nízkosacharidový recept 

4 vejce
1 květák
85g másla nebo ghee
700g lososa
1 červená cibule
2 bobkové listy
4 hřebíčky
240 ml smetany
120 ml vody
1 lžička dijonské hořčice
1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
170g strouhaného sýra
4 lžíce čerstvě nasekané petrželky, libečku či pažičky
sůl
čerstvý mletý pepř

1. Nejprve si v jednom kastrůlku uvaříme vejce a v druhém růžičky květáku.

2. Vejce oloupeme a květák slijeme, přidáme polovinu másla nebo ghee, osolíme a tyčovým mixérem připravíme pyré.

3. Předehřeje si troubu na 200°C.

4. Lososa očistíme, opláchneme a zbavíme kůže. Nakrájíme na větší kostky a vložíme na pánev. Zalijeme smetanou, vodou, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, hřebíčky a bobkový listy., osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.

5. Lososa přecedíme do zapékací misky a smetanu vrátíme zpět do pánve, přidáme druhou polovinu másla, muškátový oříšek, hořčici a strouhaný sýr. Směs přivedeme k varu a zredukujeme.


Zpět