Nízkosacharidové Zapečené kapustové závitky 

Zapečené kapustové závitky

5 listů kapusty
½ červené papriky
1 menší cibule
snítka čerstvé petrželky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
sůl a pepř na dochucení
2 bílky
olivový olej
slunečnicová semínka
strouhaný parmezán

1. Dva listy kapusty, cibuli a papriku rozkrájíme na menší kusy, vložíme do mixéru a mixujeme na drobno.

2. Na pánvi ropálíme olivový olej, přidáme rozixovanou zeleninu a orestujeme. Přidáme sojovou omáčku, ocet, sůl a pepř. Přimícháme čerstvě nasekanou petrželku.

3. Zbylé tři kapustové listy spaříme pár minut ve vroucí vodě.

4. Spařené listy plníme směsí z pánve, zabalíme a vložíme do zapékací misky.

5. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu, přimícháme strouhaný parmezán a přelijeme závitky.

6. Zasypeme slunečnicovými semínky a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu.


Zpět