Vepřové křupky - nízkosacharidový recept 

1 kg vepřových kůží
Sádlo na smažení
Koření dle chuti: sůl, pepř, paprika, česnekový nebo cibulový prášek, chilli, sušené bylinky, atd

1. Předehřejeme si troubu na 100°C. Kůže si nakrájíme na 2-3 cm kostičky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 4-6h, dokud se nevysuší veškery tuk.

2. Hotové kůže přendám na síto, aby se odkapal přebytečný tuk. Tuk z pečícího papíru přendáme do kastrůlku spolu s odkapaným tukem z kůží.

3. Přebytečný tuk rozpálíme, pokud je ho málo přidáme ještě vepřové sádlo a postupně do něj vkládáme pomocí ploché děrované naběračky kůže. Ty se do maximálně do 30 vteřin nafouknou do dvojnásobné velikosti.

4. Pomocí naběračky vyndáme nafouklé kůže na plech vyložený papírovým ubrouskem. Proces opakujeme, dokud neusmažíme všechny kůže.

5. Dle chutí okořeníme kořením nebo bylinkami.


Zpět