Nízkosacharidová Vanilková zmrzlina 

4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
¼ vinného kamene nebo bílého jablečného octa
40g práškového Erythritolu
300 ml smetany ke šlehání
1 lžíce vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk

1. Do jedné misky oddělte bílky a do druhé žloutky. Do bílků přidejte vinný kámen a vyšlehejte do sněhu, poté zašlehejte Erythritol.

2. V další míse vyšlehejte smetanu do tuha.

3. Do mísy se žloutky přidejte vanilkový extrakt a též vyšlehejte do pěny.

4. Poté přendejte bílky ke smetaně, zlehka promíchejte a pak přidejte i žloutkovou pěnu. Vše jemně míchejte, dokud se vše nespojí.

5. Hotový krém přelijte do pečící nádoby na chléb, kterou jsme nejprve vyložili pečícím papírem.

6. Nádobu vložte do mrazáku minimálně na 4h. Nejlépe přes noc.


Zpět