Nízkosacharidové Tradiční česká tuřínačka  

Tradiční česká tuřínačka

2 hrsti sušených hub
1 kostka bujónu
½ tuřínu nakrájeného na kostky
1 mrkev, nakrájená na kostky
1 malá cibule nakrájená najemno
½ celeru, oloupaného, nakrájeného na kostičky
1 menší petržel, nakrájená na kostičky
Sůl a pepř
Majoránka
Saturejka
Bobkový list
1 vejce
1 stroužek česneku

1. Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi litr a půl vody, chvíli povařte. Poté přidejte bujón, tuřín a zbylou zeleninu, bobkový list, saturejku, sůl, pepř a polévku přiveďte k varu.

2. Jakmile je zelenina s tuřínem měkká, polévku dosolte a opepřete dle potřeby, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit.


Zpět