Šunkovo-sýrová kapsa s černými olivami - nízkosacharidový recept 

170g strouhané mozarelly
60g krémového smetanového sýru
56g mletého lněného semínka
150g kvalitní šunky
150g oblíbeného sýru, čedar, eidam, mozarella
3 lžíce na kolečka nakrájených černých oliv

1. Nejprve si připravíme těsto tak, že na pánvi necháme rozpustit nastrouhanou mozarellu spolu s krémovým smetanovým sýrem.

2. Když jsou sýry rozpuštěny, stáhneme pánev s plotny a přimícháme mleté lněné semínko.

3. Nejprve pomocí gumové stěrky vmícháme semínka, poté použijeme ruce a vypracujeme těsto.

4. Z těsta si uválíme dlouhou nudli, kterou poté mezi dvěma fóliemi rozválíme válečkem na tenko podélnou placku.

5. Těsto potřeme hořčicí, poté vrstvíme šunkou a sýrem a na závěr posypeme olivami.

6. Těsto ohrneme z jedné strany na střed, poté zopakujeme druhou stranu, aby se těsto uprostřed překrývalo minimálně 3 centimetry.

7. Těsto propíchneme na několika místech vidličkou a vložíme na plech vyložený pečícím papírem.

8. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 165°C a pečeme zhruba 25-30 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto nepropeče.

9. Podáváme vychlazené a nakrájené na silnější pruhy jako štrúdl.


Zpět