Segedínský guláš se zakysanou smetanou - nízkosacharidový recept 

 Segedínský guláš se zakysanou smetanou

100g vepřového libového masa
½ cibule
100g kysaného zelí
1 lžička mleté papriky
0,5 l masového vývaru nebo vody
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř na dochucení
1 lžíce zakysané smetany

1. V hrnci rozehřejeme olivový olej a opražíme na něm cibulku do zlatohněda. Přidáme maso nakrájené na kostičky a též zprudka opražíme, aby se zatáhlo.

2. Maso zasypeme mletou paprikou a opět opražíme zhruba 3 minuty.

3. Maso následně zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme 45minut, dokud není maso měkké.

4. Pokud je maso měkké, přidáme do hrnce kysané zelí a ještě vaříme 20 minut.

5. Hotový guláš dochutíme dle chuti solí a pepřem a ozdobíme na talíři lžící zakysanou smetanou.


Zpět