Segedínský guláš se zakysanou smetanou - nízkosacharidový recept
100g vepřového libového masa
½ cibule
100g kysaného zelí
1 lžička mleté papriky
0,5 l masového vývaru nebo vody
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř na dochucení
1 lžíce zakysané smetany
1. V hrnci rozehřejeme olivový olej a opražíme na něm cibulku do zlatohněda. Přidáme maso nakrájené na kostičky a též zprudka opražíme, aby se zatáhlo.
2. Maso zasypeme mletou paprikou a opět opražíme zhruba 3 minuty.
3. Maso následně zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme 45minut, dokud není maso měkké.
4. Pokud je maso měkké, přidáme do hrnce kysané zelí a ještě vaříme 20 minut.
5. Hotový guláš dochutíme dle chuti solí a pepřem a ozdobíme na talíři lžící zakysanou smetanou.