Salát s uzeným lososem a fazolkami - nízkosacharidový recept 

100g uzeného lososa
200g zelených fazolových lusků
100g salátové okurky
100g červené papriky
5ks listů ledového salátu
4 křepelčí vejce
½ avokáda
Sůl a pepř na dochucení
2 lžíce vinného octa
1 jarní cibulka
Sůl a pepř na dochucení

1. Lusky fazolek spařte horkou vodou a následně je asi 10 minut povařte v osolené vroucí vodě, až trochu změknou. Nechte je okapat a vychladnout.

2. Do salátové mísy natrhejte listy ledového salátu, přidejte k němu na proužky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou okurku a cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Dále přidejte fazolky, vejce nakrájené na půlky, vydlabané, na kousky nakrájené avokádo a plátky uzeného lososa.

3. Vše zakápněte olejem, octem, ochuťte solí a pepřem. Salát lehce promíchejte.

 


Zpět