Rýžové kuličky z květákové rýže 

100g mletého kuřecího masa
2 a ¼ šálku květákové rýže
¼ lžičky soli
2 lžíce rajčatové omáčky
½ šálku strouhané mozarelly
1 vejce
½ šálku mandlové mouky
2 lžíce strouhaného parmazánu
olej ve spreji

1. Rozpálíme si pánev, přidáme lžíci oleje a orestujeme na něm mleté maso.

2. Přidáme květákovou rýži, sůl, rajčatovou omáčku a vaříme 6 minut. Během vaření mícháme.

3. Pánev sundáme z plotny, přidáme mozarellu a promícháme. Necháme vychladnout 3-4 minuty.

4. Z vychlazené směsi tvoříme kuličky, které následně obalujeme v rozšlehaném vajíčku a poté ve směsi mandlové mouky spolu se strouhaným parmazánem.

5. Kuličky přendejte na plech vyložený pečícím papírem, postříkejte ze všech stran olejem ve spreji a pečte ve vyhřáté troubě na 215°C 30 minut, nebo dokud nebudou kuličky zlatavé.

6. Podávejte s rajčatovou omáčkou smíchanou s bylinkami.


Zpět