Rybí kari 

600 g rybích filetů (treska, losos, okoun...)
3 stroužky česneku
3 - 5 cm čerstvého zázvoru (1 lžíce)
10 cm pórku (zelená část)
3 dcl přírodního bílého jogurtu
3 dcl kokosového mléka
1 střední mrkev
2 řapíky celeru
1 menší cibule
hrst lístků koriandru (čerstvé nebo sušené)
olej na smažení (6 lžic)
3 lžíce kari koření
½ lžičky skořice mleté
1 lžička soli
½ lžička mletého římského kmínu

1. Připravíme si kořenící směs z 3 lžic kari koření ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého římského kmínu, 1 lžičku soli.

2. 600 g rybích filetů nakrájíme na kousky 4 x 4 cm, obalíme je v kořenící směsi a necháme 20 minut v chladu stát.

3. Mezitím 3 stroužky česneku a cca 3 cm zázvoru nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na 5 cm nudličky a vše dáme stranou. Pórek, mrkev a 2 řapíky celeru nakrájíme na 5 cm nudličky. Na pánvi rozpálíme 6 lžic oleje a zprudka na něm orestujeme okořeněné filety. Poté je opatrně vyndáme stranou.

4. Do rozpáleného oleje vsypeme připravený zázvor, česnek a nudličky cibule, zprudka vše 1 minutu restujeme, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a zprudka restujeme ještě 3 minuty.

5. Přilijeme 3 dcl kokosového mléka, 3 dcl bílého jogurtu, promícháme a do pánve vložíme zpět orestované rybí kousky. Na mírném plameni necháme probublávat cca 20 minut (curry se zredukuje a chutě se krásně propojí) a 1 minutu před koncem přisypeme hrst nasekaných lístků koriandru.


Zpět