Nízkosacharidové Proteinové skořicové polštářky 

Proteinové skořicové polštářky

½ + ¼ hrnečku čokoládového nebo vanilkového proteinového prášku
1 lžička olivového nebo kokosového oleje
1 vejce
1 lžíce skořice
sladidlo dle chuti

1. V misce vyšleháme vejce s olejem. Přidáme ½ šálku proteinu, skořici a sladidlo. Vše řádně promícháme. Získáme lepivé těsto, které necháte 15 minut odstát.

2. Přisypeme zbylou ¼ šálku proteinu a gumovou stěrkou vmícháme, tak aby zůstal ještě nějaký protein stranou.

3. Těsto i s proteinem přendejte na pracovní desku a hnětejte těsto dokud nevznikne hladké nelepivé, a sice tuhé těsto. V případě potřeby přisypávejte protein.

4. Těsto si rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na tenkou placku, kterou nakrájíme rádýlkem na pravidelné čtverečky.

5. Čtverečky přendáme na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně od sebe, aby se při pečení neslepily. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C na 3 minuty na spodní část trouby. Poté promícháme a vložíme do horní části trouby na další 2 minuty.


Zpět