Nízkosacharidová Proteinová čokoládová zmrzlina 

 Proteinová čokoládová zmrzlina

125 ml mandlového mléka
125 ml smetany ke šlehání
3 žloutky
sladidlo
30g čokoládového proteinového prášku
50g hořké čokolády
¼ lžičky xantalové gumy

1. V kastrůlku si zahřejeme mléko a smetanu spolu se sladidlem, ale nesmí se vařit, jen nechat sladidlo rozpustit.

2. V hluboké misce vyšleháme žloutky do pěny spolu s čokoládovým proteinovým práškem.

3. Mléko sundáme z plotny a po lžících zašleháváme do žloutků, ale opravdu opatrně, aby se nám žloutky nezdrcly.

4. Až zašleháme celé mléko se smetanou, přidáme xantalovou gumu a ještě prošleháme.

5. Směs přelijte do nádoby, kterou vložíme do mrazáku. Po 20 minutách promícháme, vrátíme zpět do mrazáku a takto ještě jednou zopakujeme. Necháme v mrazáku minimálně na 2h ztuhnout.


Zpět