Nízkosacharidové Plněné slzy a kytičky kávovým krémem 

250g kokosové mouky
130g mandlové mouky
250g rostlinného tuku Hera
200g zakysané smetany
kondenzované mléko          viz recept zde >>>>
125g másla
1 lžíce mleté kávy
hrst celých kávových zrn

1. Z mouk, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a dejte na několik hodin do lednice.

2. Těsto vyndejte z lednice, nechte lehce povolit, poté pomocí dvou potravinářských fólii, rozválejte těsto na placku a vykrajujte vykrajovátkem libovolné tvary.

3. Mezitím si rozehřejte troubu na 160C°.

4. Vykrojené tvary pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Plný plech vložte do trouby na 12 minut.

5. Takto pokračujte s celým těstem. Upečené cukroví nechte vychladnout, než ho budete promazávat.

6. Krém si připravíte tak, že smícháte domácí kondenzované mléko s kávou a máslem a pomocí šlehače vyšleháte do hladkého krému.

7. Jedno cukroví naplníme pomocí zdobícího sáčku krémem a přiklopíme druhým kouskem.

8. Na vrch každého přiklopeného cukrátka mázneme nožem ještě slzu krému a dozdobíme kávovým zrnkem.

 


Zpět