Nízkosacharidové Plněné čokoládové bonbóny šlehačkou  

 Plněné čokoládové bonbóny šlehačkou

30g hořké čokolády
½ lžičky kokosového oleje
150ml smetany ke šlehání
sladidlo
červené potravinářské barvivo
1 hrst vlašských ořechů
2 lžíce čerstvých nebo mražených malin na ozdobu

1. V horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.

2. Z mrazáku si vyndáme silikonové formičky na bonbóny, které jsme si nechali 5 minut mrazit.

3. Mašlovačkou nanášíme rozpuštěnou čokoládu do formičky na bonbóny a vrátíme je zpět na 1 minutu do mrazáku. Tento proces opakujeme tak 3x, aby vrstva čokolády ve formě na bonóny byla dostatečně silná a dala se od silikonu odlepit bez zlomení.

4. Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha, přisypeme sladidlo a potravinářské barvivo a ještě promixujeme, aby se vše důkladně obarvilo.

5. Šlehačku přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jimi čokoládové bonbóny.

6. Zdobíme povrch nasekanými vlašskými ořechy a kousky malin.


Zpět