Pečené plněné žampiony mletým masem a vejci - nízkosacharidový recept 

150g hovězího mletého masa
2 vejce
2 žampiony
jarní cibulka
200ml rajčatové passaty
sůl
pepř
pálivá paprika

1. Na menší pánvi si zprudka orestujeme mleté maso, které pustí tuk, takže není potřeba tuk přidávát.

2. Žampiony očistěte, oloupejte a zbavené nožiček. Nožičky pokrájíme na menší kousky a přihodíme k masu.

3. Orestované maso podlijeme rajčatovou omáčkou. Směs okořeníme, přidáme jarní cibulku a prohřejeme.

4. Hlavičky žampionů vložíme do středu pánve, naplníme je směsí mletého masa, zakryjeme pokličkou a podusíme.

5. Pokličku odklopíme a na strany pánve vyklepneme dvě vejce. Vejce osolíme a opepříme. Pokličku vrátíme zpět na pánev a dopečeme než budou vejce hotová tak, že když řízneme do žloutku, tak krásně vyteče.


Zpět