Pečené květákové růžičky s rajčatovou pikantní omáčkou - nízkosacharidový recept 

2 stroužky česneku
1 cibule
1 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného najemno
1 celý květák
1 lžíce sriracha omáčky
1/3 červené kari pasty
½ plechovky kokosového mléka
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Olivový olej
½ jarní cibulky

1. Předehřejeme si troubu na 200°C a plech vyložíme pečícím papírem.

2. Květák natrháme na jednotlivé růžičky, vložíme na plech a zakápneme olivovým olejem. Plech vložíme do trouby a pečeme, dokud květák na povrch nechytne mírně zlatavou barvu.

3. Mezitím si rozpálíme pánev s olivovým olejem, přidáme najemno nakrájenou cibuli, restujeme přibližně 4-5 minut, dokud nezesklovatí. Přihodíme najemno nasekaný česnek a zázvor, restujeme další minutu.

4. Sriracha omáčku zředíme s 250ml vody a vlijeme do pánve. Přidáme kari pastu, vše rozmícháme a provaříme.

5. Po 10 minutách vaření vlijeme kokosové mléko, omáčku osolíme, opepříme a vaříme další h 5 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne.

6. Hotovou omáčku přendáme do mixéru a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.

7. Omáčku vrátíme zpět na pánev, přidáme upečený květák, promícháme a můžeme podávat posypané s nasekanou jarní cibulkou.


Zpět