Ovocné donuty s rybízovou polevou 

Základní těsto:
70g mletého sezamového semínka
4 vejce
50g erythritolu
55g rozpuštěného másla
30g kokosové mouky
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
200g rozmixovaného rybízu nebo jiného lesního ovoce (rybízové pyré)

Poleva:
100g krémového smetanového sýru (Palouček, Lučina, ...)
50 ml smetany ke šlehání 33%
pár steviových kapek s vanilkovou příchutí na dochucení
2 lžíce rozmixovaného rybízu (rybízové pyré)

1. Troubu předehřejeme na 160°C horkovzduch nebo 180°C klasickou.

2. Nejdříve si vyšleháme bílky v tuhý sníh. V další míse vyšleháme žloutky s erythritolem do světlé pěny. Poté přidáme zbytek ingrediencí a vše vyšleháme v hladké těsto. Opatrně přimícháme stěrkou sníh z bílků spolu s rybízovým pyré.

3. Hladké těsto rozdělíme do olejem vystříkané formy na donuty, vložíme do trouby a pečeme 30 minut.

4. Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme všechny ingredience do hladké polevy, kterou potíráme na povrchu a stranách vychladlé donuty.


Zpět