Fitness Ovesné kremrole plněné čokoládovým krémem 

150g ovesných vloček
100g nízkotučného tvarohu
Sladidlo dle chuti
200ml vody
1 lžička jedlé sody

Náplň:
250g nízkotučného tvarohu
100g Lučiny nebo jiného krémového sýru
2 lžíce neslazeného kakaa
Sladidla dle chuti

1. Ovesné vločky nameleme v mixéru najemno. Mleté vločky přendáme do mísy, přidáme tvaroh, sladidlo, jedlou sodu a postupně za stálého míchání přiléváme vodu, dokud nevznikne těsto, které necháme 20 minut odležet.

2. Z těsta vyválíme za použití dvou potravinářských fólii tenkou placku, kterou kráječem na pizzu nakrájíme na 3 cm tlusté proužky.

3. Jednotlivé proužky omotáváme kolem ruliček na kremrole a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Během přípravy kremrolí si dáme rozehřát troubu na 180°C.

4. Když máme všechno těsto zpracované a namotané na trubičkách. Vložíme plech do trouby a pečeme 20-25 minut.

5. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s Lučinou, sladidlem a kakaem. Vše vymícháme ručním šlehačem do krému a dáme do lednice odležet.

6. Hotové kremrole ještě teplé sundáme z trubiček a necháme vychladnout.

7. Jakmile jsou trubičky vychladlé, náplň přendáme do zdobícího sáčku a plníme jím kremrole.

8. Kremrole uchováváme v chladu nebo ihned konzumujeme.


Zpět