Okurkový salát s ředkvičkami a Feta sýrem 

1 velká salátová okurka
1 svazek ředkviček
½ šálku + ¼ šálku nadrobeného Feta sýru
2 lžíce červeného vinného octa
1 ½ lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
1 ½ lžíce olivového oleje
3 lžíce kefíru nebo mléka

1. Okurku rozkrojíme podélně napůl, poté polovinu, ještě jednou podélně napůl a pak krájíme jednotlivé kousky.

2. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okurku s ředkvičkami vložíme do salátové mísy.

3. Polovinu šálku nadrobené Fety smícháme s nasekaným tymiánem, červeným vinným octem, olivovým olejem, kefírem a promícháme vidličkou.

4. Dresink nalijeme do salátu a vše promícháme. Salát dochutíme solí a pepřem, opět promícháme.

5. Na závěr posypeme zbylou ¼ šálku nadrobené Fety.


Zpět