Obložený Šmakoun - nízkosacharidový recept 

 Obložený Šmakoun

1 plátek přírodního Šmakouna
1 plátek nízkotučného sýru
1 plátek rajčete
1 žampion
1 vejce
sůl a pepř
1 lžička nízkotučného cottage sýru
¼ lžičky dijonské hořčice

1. Žampion si očistíme, zbavíme nožičky a rozkrojíme podélně na půl (vznikne nám kroužek) a klobouček nikoli rozpůlit na dvě poloviny.

2. Do rozehřátého toustovače si položíme plátek žampionu s dírou, do středu vyklepneme vejce. Zaklopíme plátkem Šmakouna, dále klademe plátek sýru a na závěr rajče. Zavřeme toustovač a pečeme.

3. V menší mističce si smícháme cottage sýr s dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme.

4. Hotového Šmakouna s žampionem přendáme na talíř, osolíme, opepříme a dozdobíme ochuceným cottage sýrem.


Zpět