Nízkosacharidový švestkový koláč s mákem a tvarohem 

Korpus:
100g mandlové mouky
50g konopné mouky (má příjemně oříškovou chuť)
25g vanilkového proteinového prášku
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
1 vejce
6 lžic zakysané smetany
nastrouhaná citrónová kůra
Tvarohová vrstava:
250g tvarohu
85g zakysané smetany
1 vejce
25g vanilkového proteinového prášku
Maková vrstva:
200g mletého máku
25g vanilkového proteinového prášku
šťáva z půlky citrónu
1,5 lžíce skořice
115g zakysané smetany
100ml mandlového mléka
1 vejce
Švestky
olej ve spreji
1 lžička skořice

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 175°C. V jedné míse si smícháme všechny ingredience na korpus, promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

2. Formu na koláč si vyložíme pečícím papírem.

3. Do formy vlijeme těsto na korpus a vložíme na 10 minut do trouby.

4. V další míse si smícháme všechny ingredience na tvarohovou náplň a promícháme. Stejně tak na makovou náplň si připravíme v míse od korpusu.

5. Švestky omyjeme, rozkrojíme na půl a vyndáme pecky.

6. Vyndáme formu s korpusem z trouby. Pomocí lžíce naneseme tvarohovou vrstvu, na ní hned makovou vrstvu a na závěr vtlačíme půlky švestek.

7. Švestky zastříkneme olejem ve spreji a posypeme skořicí.

8. Formu vložíme zpět do trouby a pečeme 30 – 40 minut.

9. Hotový koláč necháme vychladnou a poté podáváme.

 


Zpět