Nízkosacharidový Květákový kuskus s olivami a rukolou 

1 květák
3 druhy barev paprik
½ čerstvé chilli papričky
2 jarní cibulky
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
hrst černých oliv rozpůlených na 2 kolečka
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
1 hrst rukoly
sůl
pepř

1. Květák zbavte vnějších listů, natrhejte na růžičky a ty pokrájejte na menší kusy a vložte do robotu a umixujte ho na malé kousky velikosti kuskusu.

2. Květákový kuskus přendejte do kastrůlku, zalijte vodou, aby byl ponořený a voda přesahovala 1 cm nad kuskus. Osolte a vařte 5 minut.

3. Papriky a chilli papričku očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na menší kusy. Vložte papriky s chilli do robotu, přidejte nakrájenou jarní cibulku a kopr. Vše rozmixujte na jemno.

4. Uvařený kuskus sceďte, přendejte do mísy, přidejte rozmixovanou zeleninu, pokrájené černé olivy, rukolu, zalijte vymačkanou citronovou šťávou, olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.

5. Hotový salát naservírujte na talíř. Výborný posypat feta sýrem


Zpět