Nízkosacharidový krtkův dort 

Korpus:
50g hořké čokolády (85%)
50g másla
50g mandlové mouky
25g čokoládového proteinového prášku
3 vejce
2 čajové lžičky kypřícího prášku bez fosfátu

Krém:
250ml tvarohu
250g mascarpone
1 banán
20g kostička hořké čokolády (85%)
25g vanilkového proteinového prášku

1. Troubu si předehřejeme na 180°C.

2. Nejprve si v kastrůlku rozehřejeme máslo s čokoládou.

3. Poté přidáme vejce, mandlovou mouku, kypřící prášek a protein a směs promícháme.

4. Těsto nalijeme do formy na dort vyložené pečícím papírem a dáme péct na 30 minut.

5. Mezitím si ušleháme mixérem vyšleháme tvaroh, mascarpone a protein dohladka.

6. Čokoládu nasekáme nadrobno a vmícháme do krému.

7. Banán oloupeme, rozkrojíme na 4 podélné plátky.

8. Vychladlou buchtu seřízneme a trochu vydlabeme. Vydlabané kousky spolu s odřezkem rozdrobíme na drobenku.

9. Na dno buchty naskládáme nakrájené plátky banánu, pokryjme krémem do kopule a zakryjeme drobenkou.

10. Hotový krtkův dort vložíme do lednice odpočinou.


Zpět