Nízkosacharidový Kokosový koláč s ovocem a tvarohovou drobenkou 

Těsto:
350g měkkého tvarohu
2 vejce
2 lžíce psyllia
špetka soli
1 lžíce mandlové mouky
15g ochuceného proteinového prášku (skořice, vanilka, aj.)
100g strouhaného kokosu

100-150g bobulového ovoce (rybíz, maliny, borůvky, ostružiny, aj.)

Drobenka:
150g hrudkového tvarohu
15g ochuceného proteinového prášku (skořice, vanilka, aj.)
20g mandlových plátků

1. Troubu předehřejeme na 175°C.

2. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, které přendáme do formy na koláč vyložený pečícím papírem.

3. Těsto posypeme libovolným bobulovým ovocem.

4. Hrudkový tvaroh smícháme v misce s proteinem a nandáme po lžičkách na vrch koláče, aby to vypadalo jako drobenka.

5. Na závěr posypeme mandlovými plátky a vložíme na 30-40 minut do trouby, nebo dokud povrch koláče nezezlátne.

6. Před podáváním necháme vychladnout.


Zpět