Nízkosacharidový jablečný koláč s tvarohem 

Korpus:
90g kokosové mouky
75g mletého lněného semínka
špetka soli
30g rozpuštěného másla, ghí nebo kokosového oleje
2 vejce

Náplň:
4 jablka (600g)
1 vrchovatá lžíce skořice
20g skořicového nebo vanilkového proteinového prášku (není nutné)
2 vrchovaté lžíce erythritolu
125g tvarohu v alobalu
250ml smetana ke šlehání 33%

1. Troubu si předehřejeme na 160°C.

2. V míse smícháme všechny suché ingredience na těsto, promícháme, následně přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše rukama uhněteme v těsto.

3. Těsto si vložíme mezi dvě potravinářské folie a válečkem uválím placku.

4. Těsto opatrně přendáme do formy na koláč. Pokud se těsto trhá, tak ho tam opatrně vtlačíme.

5. Rovnoměrně těsto propícháme vidličkou po celém dně a vložíme na 15 minut do trouby.

6. Zatímco se nám peče korpus, jablka rozkrojíme na půl, zbavíme jádřince a každou polovinu rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky.

7. Jablka přendáme do mísy, zasypeme skořicí a erythritolem (proteinem) a promícháme.

8. Jablka přendáme po 15 minutách na korpus a vrátíme zpět do trouby na dalších 25 minut při teplotě 180°C.

9. Zatímco se nám jablka pečou, vyklopíme tvaroh a smetanu do mísy a vyšleháme. Kdo chce přisladit, tak přidá mletý erythritol nebo stéviové kapky i do tvarohové směsi.

10. Po 25 minutách zalijeme nebo rozprostřeme tvarohovou směs přes jablka a vložíme zpět do trouby. Opět zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme, dokud nám tvarohová směs jemně nezezlátne.


Zpět