Nízkosacharidový dýňový chlebík s citrónem a mákem 

2 šálky mandlové mouky
¾ šálku kokosové mouky
1 ½ lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
¾ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
2 ½ šálku strouhané dýně
3 vejce
1 ½ šálku erythritolu nebo jiného práškového sladidla
½ šálku kokosového oleje
¼ šálku rozpuštěného másla
½ šálku vanilkového proteinového prášku
4 lžíce čerstvé citrónové šťávy
2 lžíce mletého máku

K podávání:
125 ml smetany ke šlehání 33% tuku

1. Troubu předehřejeme na 175°C. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem.

2. V míse smícháme všechny suché ingredience a promícháme. Ve větší míse smícháme všechny mokré ingredience spolu s nastrouhanou dýní a promícháme.

3. Suché ingredience vysypeme do mísy s mokrými ingrediencemi a důkladně promícháme.

4. Těsto přendáme do formy na chlebíček a uhladíme stěrkou a vložíme do trouby na 45 – 60 minut. Upečené těsto zkontrolujeme píchnutím špejle do středu chlebíčku.

5. Upečený chlebíček necháme zcela vychladnou a před podáváním dozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

 


Zpět