Nízkosacharidový Dort ze strouhané dýně 

Korpus:
500g dýně Hokkaido
3 vejce
40g vanilkového proteinového prášku
40g kokosové mouky
30g strouhaného kokosu
300g bílého řeckého jogurtu
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu

Náplň:
250ml smetany ke šlehání 33%
200g krémového smetanového sýru, typu Lučina
nerafinované sladidlo dle chuti (Flavdrops, Erythritol, Stévie)
Kokos na posypání

1. Nejprve si dýni omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Dýni i se slupkou nastrouháme pomocí robotu. Vyměníme nástavec na strouhání za mixér a přendáme dýni do mixéru, přidáme zbytek ingrediencí, kromě bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh.

2. Vše umixujeme do hladké hmoty, přendáme do mísy a opatrně vmícháme sníh z bílků.

3. Těsto vlijeme do předem připravené pečící formy na dort, který jsme vyložili pečícím papírem nebo vystříkali olejem ve spreji a vysypali strouhaným kokosem.

4. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme 45-50 minut nebo dokud nebude korpus zlatavý.

5. Mezitím, co se nám peče korpus, si připravíme náplň. Smetanu, Lučinu a sladidlo přendáme do šlehací mísy a ušleháme do hladkého krému. Krém dáme do lednice vychladit.

6. Na suché pánvi si opražíme kokos na posypání do zlatavé barvy.

7. Upečený korpus necháme zcela vychladnout. Poté ho rozkrojíme na půl a namažeme krémem, poté přiklopíme horní vrstvou korpusu a opět namažeme krémem na povrchu, tak po stranách.

8. Na závěr posypeme opraženým kokosem.


Zpět