Nízkosacharidový chléb s olivami a semínky 

150g mandlové mouky
45g psyllia
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
2 ½ lžíce jablečného octa
3 vaječné bílky
150ml vroucí vody
2 lžíce na kolečka nakrájených oliv
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce slunečnicových semínek

1. Předehřejeme si troubu na 175°C. Formu na chléb vystříkáme olejem ve spreji.

2. V míse na hnětení smícháme mouku, psyllium, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience promícháme.

3. Všechny zbylé suroviny kromě vody přidejte k suchým ingrediencím. Přilijte bílky, jablečný ocet a uvařenou vodu. Vše důkladně propracujeme hnětací metlou v robotu.

4. Vložíme do formy a pečeme na 50 minut.

5. Hotový chléb vyndáme z trouby a položíme na rošt, aby vychladl.


Zpět