Nízkosacharidový Borůvkový dort z cukety a kokosové mouky 

Korpus:
200g cukety
30g strouhaného kokosu
25g vanilkového proteinového prášku
50g kokosové mouky
100g rozpuštěného másla
4 ks vejce

Horní vrstva:
500g řeckého jogurtu
400ml smetany 12%
25g vanilkového proteinového prášku
2 šálky čerstvých nebo mražených borůvek (nebo jakéhokoli libovolného ovoce)

1. Cuketu oloupeme a nastrouháme na struhadle, dáme do mísy. V druhé míse smícháme vejce s rozpuštěným máslem a vyšleháme. Přidáme cuketu, a zbytek ingrediencí. Vše důkladně promícháme.

2. Takto vzniklé těsto přendáme do pečícího papíru vyložené kulaté formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160°C cca 30 minut, nebo dokud povrch nezačne zlátnout.

3. Mezitím, co se nám peče korpus na dort, si připravíme horní vrstvu tak, že smícháme všechny ingredience na horní vrstvu kromě borůvek. Mléčnou směs prošleháme, aby nevznikly hrudky z proteinu, a na závěr jen stěrkou vmícháme borůvky, nebo jakékoli libovolné ovoce.

4. Jakmile se nám upeče korpus, ihned vlijeme navrch mléčnou směs s borůvkami a vložíme zpět do trouby na dalších 30 minut, nebo dokud nezačne povrch zlátnout.

5. Pokud chcete předejít prasknutí horní vrstvy, vložte formu do vodní lázně a pečte v ní.

6. Po upečení necháme dort zcela vychladnout.


Zpět