Nízkosacharidový (Bez) Bramborový vánoční salát 

1 větší tuřín
1 středně velký celer
1 mrkev
1 petržel
1 větší červená cibule
1 hrnek hrášku
kyselé okurky bez cukru (množství podle chuti)
kvalitní šunka (množství podle libosti)
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
lák z okurek
300g majonézy
100g zakysané smetany

1. Kořenovou zeleninu si oloupeme, vložíme do většího hrnce s vodou a necháme uvařit do měkka.

2. Uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky a vložíme do větší mísy.

3. Přidáme hrášek, najemno nakrájenou cibulku, stejně tak šunku i okurky.

4. V jiné nádobě smícháme hořčici, majonézu, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a promícháme.

5. Směs vlijeme do salátu, přidáme lák z okurek a salát pořádně promícháme.

6. Ochutnáme a dle potřeby přisolíme, připepříme nebo dolijeme lák.

7. Salát vložíme do lednice a necháme přes noc uležet.


Zpět