Nízkosacharidové Tiramisu 

Piškoty:
2 vejce
1 lžička erythritolu
130g mandlové mouky
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
Krém:
4 vejce
2 lžíce erythritolu
500g mascarpone
25g vanilkového proteinového prášku
Silné espresso
2 lžíce rumu
Holandské kakao na posypání

1. Troubu předehřejeme na 175°C.

2. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli.

3. Žloutky vyšleháme spolu s erythritolem do pěny, poté opatrně vmícháme sníh a poté přisypeme mandlovou mouku s kypřícím práškem.

4. Směs vložíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme piškoty. Opatrně plech vložíme do trouby a pečeme 10 minut, nebo dokud piškoty nezezlátnou.

5. Mezitím si připravíme krém. Vejce oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky spolu s erythritolem vyšleháme do pěny.

6. Do žloutkové pěny přidáme mascarpone a zašleháme, ale jen opatrně, aby se mascarpone nezdrclo. Poté s lehkostí vmícháme sníh.

7. Upečené piškoty necháme vychladnout zatím si připravíme nádobu na Tiramisu, nebo skleničky, do kterých budete jednotlivé komponenty vrstvit.

8. Espersso smícháme s rumem v ploché hranaté misce. Piškotu po piškotě namáčejte v espressu a poté pokládejte na dno formy/skleničky.

9. Na piškoty na neste část krému, posypejte kakaem, poté dejte další vrstvu piškot, krém a na závěr celý povrch zasypejte kakaem.

10. Formu/ skleničky vložte odležet minimálně na 2hodiny do lednice.

 


Zpět