Nízkosacharidové Mozzartovy koule 

 Mozzartovy koule

200g strouhaného kokosu
30g vanilkového proteinového prášku
3 bílky
¼ lžičky xantalové gumy
červené potravinářské barvivo
30g hořké čokolády
½ lžičky kokosového oleje

1. Kokos přendáme do mixéru a mixujeme na vysoké otáčky, dokud nevznikne kokosové máslo. Přidáme proteinový prášek a ještě zamixujeme, aby se směs spojila.

2. V další vyšší nádobě vyšleháme bílky s xantalovou gumou do tuha.

3. Vanilko-kokosovou směs přidáme k bílkům a důkladně promícháme. Směs rozdělíme na 2 díly, kdy jedna tvoří ¼ a ta druhá ¾.

4. Do menšího dílu přidáme červené potravinářské barvivo a obarvíme. Z obarvené směsi tvoříme kuličky, které vložíme na chvilku do mrazáku.

5. Z druhé poloviny směsi vyválíme placku, do které vykrajujeme vykrajovátkem dostatečně velká kolečka.

6. Barevné kuličky vyndáme z mrazáku. Jednotlivé kuličky vložíme do středu koleček a obalíme, tak že vytvoříme jednolitou kuličku. Hotové kuličky vrátíme zpět do mrazáku.

7. Mezitím si v horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.

8. Kuličky vyndáme z mrazáku a namáčíme je v rozpuštěné čokoládě.

9. Kuličky pokládáme na mřížku, aby se nám nepřilepily a vrátíme zpět do mrazáku na 5 minut ztuhnout.


Zpět