Nízkosacharidové Kokosové věnečky 

300g změklého másla
100g Erythritolu
strouhaná pomerančová kůra z 1 pomeranče
2 žloutky
10 lžic teplého mléka
150g kešu mouky
100g kokosové mouky
250g mandlové mouky
1 lžička xantanové gumy
lžičku kokosového extraktu
60g strouhaného kokosu

Rozpuštěná hořká čokoláda se lžící másla
Strouhaný kokos na obalení

1. Máslo pokojové teploty spolu s Erythritolem vyšleháme mixérem do pěny, přidáme žloutky – jeden po druhém a za každým důkladně vyšleháme, přidáme pomerančovou kůru a po lžících zašleháme i teplé mléko.

2. Už jen vařečkou přimícháme mouky, xantinovou gumu, extrakt a kokos a těsto po menších částech vkládáme do cukrářského sáčku a stříkáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem věnečky.

3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170°C asi 10 minut.

4. Upečené a vychladlé věnečky namočíme z poloviny do čokolády a obalíme v kokosu.


Zpět