Nízkosacharidové Išilské slzy 

350g mandlové mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
100g čokoládového proteinu
10g kypřícího prášku bez fosfátu
100g Erythritolu
6ks žloutků
175g másla
citrónové aroma
vanilkové aroma

Krém:
250g změklého másla
125g mascarpone
100g mletých vlašských ořechů
100g mletého Erythritolu
rumové aroma

Poleva:
3-4 lžíce sušeného kokosového mléka
125g rozpuštěného másla

Sladidlo dle potřeby a chuti
Půlky vlašských ořechů na ozdobení

1. Všechny ingredience přendáme do mixéru a hnětačem na těsto uhněteme v těsto.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut do lednice odležet.

3. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme slzy nebo jiné libovolné tvary, která přenášíme na plech vyložený pečícím papírem.

4. Plný plech vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C přibližně 12 minut.

5. Slzy necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Změklé máslo vyšleháme s Erythritolem do pěny. Pak přidáme rumové aroma a mascarpone a zašleháme, avšak krátce, mascarpone má tendence se zdrcnout. Na závěr zamícháme do krému mleté oříšky.

6. Polovinu slz potřeme oříškovým krémem a opatrně spojíme k sobě s druhou slzou, necháme ztuhnout.

7. Vrchní polovinu potíráme bílou polevou připravenou ve vodní lázní. Máslo necháme rozpustit spolu se sladidlem a kokosovým práškem. Kokosový prášek přysypáváme podle hustoty polevy. Slzy dozdobíme vlašským ořechem a necháme zatuhnout.


Zpět