Nízkosacharidové dýňové brownies 

1 šálek mandlové mouky
¼ šálku kokosové mouky
1/3 šálku čokoládového proteinového prášku
½ šálku rozpuštěného másla
½ šálku neslazeného kakaa
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
¼ soli
1 šálek erythritolu nebo jiného práškového sladidla
1 vejce
1 žloutek
2 šálky nastrouhané dýně

K podávání:
250 ml smetany ke šlehání 33% tuku

1. Troubu předehřejeme na 175°C. Formu na brownies vyložíme pečícím papírem.

2. V míse smícháme všechny suché ingredience a promícháme. Ve větší míse smícháme všechny mokré ingredience spolu s nastrouhanou dýní a promícháme.

3. Suché ingredience vysypeme do mísy s mokrými ingrediencemi a důkladně promícháme.

4. Těsto přendáme do formy a uhladíme stěrkou a vložíme do trouby na 45 – 60 minut. Upečené těsto zkontrolujeme píchnutím špejle do středu chlebíčku.

5. Upečené brownies necháme zcela vychladnou a před podáváním dozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

 


Zpět