Nízkosacharidové Cuketové rollatini 

600g cukety
25g olivového oleje
15g česneku
400g konzervovaných loupaných rajčat
čerstvé bazalky
300g ricotty nebo cottage sýru
125g mozarelly
75g parmazánu
sůl a pepř

1. Cukety omyjeme a pomocí široké škrabky je nastrouháme na širší plátky. Plátky škrábeme, dokud nenarazíme na semínkový střed, poté vždy otočíme a plátkujeme dál.

2. Cuketové plátky promícháme se solí a necháme vyplakat na papírové utěrce.

3. Zbylou cuketu nakrájíme na drobné kostičky, které orestujeme na pánvi na olivovém oleji.

4. Cuketu v pánvi osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek a necháme ho rozvonět. Obsah pánve zalijeme loupanými rajčaty, přisypeme drobně pokrájenou bazalku a vše za občasného promíchání přibližně 15 minut povaříme.

5. Hotovou omáčku nalijeme na dno pečící nádoby.

6. V jiné míse smícháme ricottu, nastrouhanou mozzarelu a 2/3 strouhaného parmazánu.

7. Nasolené plátky vysušíme papírovými utěrkami a jednotlivé plátky namažeme do ¾ sýrovou směsí a z této stany pak stočíme do ruličky. Ruličky stavíme na připravenou rajčatovou omáčku do pečící nádoby a postupně jimi zaplníme celé dno.

8. Až budeme mít všechny rolky hotové pečící nádobu plnou, vložíme nádobu do předem vyhřáté trouby na 190°C a pečeme 35 minut. Pak rolky posypeme zbytkem strouhaného parmazánu a vrátíme zpátky do trouby na 10 minut zapéct.


Zpět