Nízkosacharidová Polévka miso s perfekt pasta nudlemi  


Nudle:
50g hub šitake, nakrájených nadrobno
1 lžíce olivového oleje
1 balení perfekt pasta nudlí
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce limetové šťávy
1 lžíce nasekané hladkolisté petržele
1 lžička rýžového octa
80g bambusových plátků, nakrájených na nudličky
1 červená paprika, nakrájená na nudličky

Vývar:
1,5l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1,5 lžíce sójové omáčky
2 lžičky strouhaného zázvoru
1 stroužek česneku, drcený
1 lžíce limetové šťávy
1 lžíce rýžového vína mirin
3 lžíce pasty miso
1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
Sůl a čerstvě mletý pepř

1. Houby si orestujte na olivovém oleji doměkka, zhruba 3 minuty. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Sezamový olej zahřejte v pánvi a odstavte.

2. Uvařené nudle promíchejte se sezamovým olejem, sójovou omáčkou, limetovou šťávou, petrželí, restovanými houbami a rýžovým octem.

3. Mezitím zahřívejte vývar se sójovou omáčkou, zázvorem, česnekem, limetovou šťávou a rýžovým vínem až k varu.

4. Odlijte půl hrnku vývaru a zašlehejte do něj pastu miso, vlijte zpět do hrnce. Přidejte jarní cibulku a nechte par minut probublávat. Nevaře. Osolte a opepřete

5. Ochucené nudle rozdělte do misek, přidejte bambus a papriku a zalijte připraveným vývarem.i


Zpět