Nízkosacharidová Piškotová roláda 

7 vajec
50g vanilkového nebo čokoládového proteinu
2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
150 ml vody
špetka soli
1 šlehačka na šlehání
2 cottage sýry nebo 1 tvaroh
2 lžíce arašídového másla
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce tekutého sladidla

1. Šest vajec rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků každé zvlášť do jiné mísy.

2. Ke žloutkům přidáme zbylé celé vejce, protein a šleháme 5 minut, nebo dokud žloutky nenabudou. Poté zmírníme šlehač a prosejeme kakao, přilijeme vodu a vmícháme do žloutkové směsi.

3. Zvlášť si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a metličkou lehce vmícháme do kakaové hmoty, tak aby zůstala stále pěna.

4. Plech vysteleme pečícím papírem, který postříkáme olejem ve spreji a vysypeme kokosovou moukou a vlijeme na to piškotové těsto.

5. Těsto rovnoměrně rozprostřeme po celém plechu a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 8 minut.

6. Upečené těsto překlopíme na utěrku a necháme vychladnout, poté odloupneme pečící papír a těsto srolujeme i s utěrkou do rolády.

7. Mezitím, co nám chladne těsto, tak si vyšleháme šlehačku, poté do ní zašleháme tvaroh, nebo předem rozmixovaný tyčovým mixérem do hladka cottage sýr.

8. V menší misce smícháme rozpuštěný kokosový olej s arašídovým máslem a sladidlem.

9. Vychladlé těsto rozrolujeme, sejmeme utěrku a těsto namažeme náplní a poté povrch zalijeme arašídovou směsí.

10. Těsto zpátky zarolujeme zpět do rolády a dáme vychladnout.

11. Vychlazenou roládu krájíme na dvoucentimetrové proužky.

 


Zpět