Nízkosacharidová jablečno jogurtová bábovka 

3 vejce
60g erythritolu
3 jablka (330g)
100ml kokosového oleje
150g bílého jogurtu
25g vanilkového proteinového prášku (není nutné)
90g kokosové mouky
100g mandlové mouky
1 kypřící prášek bez fosfátu
špetka soli

1. Předehřejte troubu na 200 °C.

2. Nejdříve si jablka rozkrojíme a zbavíme jádřinců a nastrouháme je na struhadle.

3. Žloutky vyšleháme s erythritolem do hladké pěny a postupně k nim přidáváme jogurt, olej, mandlovou mouku, proteinový prášek, sůl prášek do pečiva a nastrouhaná jablka. Vše promícháme a podle hustoty těsta přisypáváme mouky, která nám vsaje veškerou přebytečnou vodu a těsto zhoustne.

4. Ze zbylých bílků vyšlehejte sníh. Po částech ho opatrně zamíchávejte do těsta, tak aby bylo pěkně nadýchané.


Zpět